De historie

Elcede GmbH opende haar deuren in 1989 in Breda als machinetoeleverancier voor de stansvormmakerij onder de leiding van J.C. van den Hooven. Naast het geven van demonstraties kwamen er verzoeken om zo nu en dan complete stansvormen te produceren. Zo werd de hoofdactiviteit al snel gewijzigd. In 1990 werd besloten de activiteit definitief om te zetten in een stansvormmakerij en over te dragen aan de familie van den Hooven. Hans van den Hooven had al meerdere jaren ervaring in de stansvormmakerij en begon met een computergestuurde laser- en freesmachine, automatische afknip- en buigapparatuur, een rilmatrijzenmachine en een plottersnijtafel.

Hans van den Hooven gaf destijds het volgende antwoord op de vraag waarom BNL Stansvormen zo succesvol was gestart:

“Wij wisten dat we alleen met de juiste machines en gereedschappen vlot zouden kunnen inspelen met de door ons gewenste kwaliteit op de door onze klanten gevraagde levertijden.
Een andere belangrijke reden om intensief te investeren was onze wens om louter met kwaliteitsapparatuur te werken. Alleen dan kun je als bedrijf snel en zeker kwaliteitsproducten afleveren.”

Deze visie wordt nog steeds gedeeld en de kwaliteit wordt gewaarborgd door de ontwikkeling en inzet van de beste en de nieuwste materialen voor de productie van stansvormen en hun toebehoren.

Zo paste BNL als een van de eerste Strip-Clip toe in de uitbreekset. Onze klanten weten daarmee tot op de dag van vandaag de kortst mogelijke omsteltijden en hoogste draaisnelheden te bereiken.

In 2015 besloot de familie van Hooven BNL Stansvormen BV over te dragen aan Ron Visser.

Ron Visser heeft nu de dagelijkse leiding. Met zijn jarenlange achtergrond in de verpakkingsindustrie kent hij als geen ander het belang van goed gereedschap. Dit geldt voor zowel langlopende series op de modernste stansmachines als voor een kleine serie op een handdegel.

Bovendien realiseert hij zich dat het verschil wordt gemaakt door de medewerkers van de onderneming. Hij is trots op de lange dienstverbanden die BNL heeft met haar medewerkers.

Enkele kenmerken van BNL:

  • Platte organisatie;
  • Hoge automatiseringsgraad;
  • Moderne machines en technieken;
  • Flexibele houding, denken in oplossingen;
  • Centrale ligging in de Benelux;
  • Vakmanschap;
  • Innovatief;
  • Ambitie om de beste stansvormmakerij van de Benelux te zijn.

Wilt u meer weten over BNL stansvormen BV of haar producten? U kunt ons bellen op +31(0)76-5420411 of mail ons op web@bnl.nl.