Profielrubber

Zoals we eerder schreven is het in stand houden van de ‘nick’ tijdens en vlak na het stansen van groot belang voor het interne transport van het vel. Doordat direct naast de ‘nick’ de messen in het materiaal dringen, ontstaan er trekkrachten op de ‘nick’. Deze trekkracht wordt gecompenseerd door het rubber/kunststof. Des te harder het materiaal is des te meer kracht er kan worden gecompenseerd. Het nadeel van heel hard rubber/kunststof is dat het zich kan aftekenen.

Zonder nu diepgaand in te gaan op gesloten- of open-celrubber, kunnen we ons voorstellen dat het materiaal ‘dikker’ wordt als we het indrukken. Is het nu aan één zijde opgesloten door het mes, dan zal het hart van het uitwerprubber zich van het mes af willen bewegen en de kracht op de ‘nick’ nog verder vergroten.

Profielrubber beweegt zich bij het indrukken (mits geplakt in de juiste richting) naar het mes toe en compenseert juist de kracht die op de ‘nick’ wordt uitgeoefend. Het belang dat het rubber niet wordt doorgeslepen bij de ‘nick’ moge hiermee ook duidelijk zijn. Juist op de plaats van de ‘nick’ moet de compensatie kracht zo groot mogelijk zijn.

In de golfkarton industrie bewijst het geprofileerde kunststof zich keer op keer en niet alleen ter plaatse van de ‘nick’. Het sturen van de krachten op het materiaal is zeer belangrijk en het geprofileerde kunststof helpt ons daarbij.

Meer weten? U kunt ons bellen op +31(0)76-5420411 of mail naar web@bnl.nl.