Uitvloeien van uw machine

Gelukkig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van onze patchvormen om de ‘gaten’ in de machine uit te vloeien. Niet één machine is hetzelfde en niet één stansvorm is gelijk, beiden hebben te maken met toleranties.

Bij een goed bezet productiebedrijf komt het regelmatig voor dat de stansvorm in meerdere stansmachines wordt gebruikt.

Indien de machines niet uitgevloeid zijn, worden de afwijkingen van de stansvorm en die van de machine waarop wordt gedraaid samen gecorrigeerd. Het toestellen compenseert dus de afwijking van de machine en die van de stansvorm. Bij een repeat-order op een andere machine heeft u weer te maken met een variabele waardoor het toestellen weer van voor af aan begint. Gebruikt u hetzelfde toestelvel dan wordt uw werkwijze daarop steeds duidelijker zichtbaar, de hoeveelheid tape blijft toenemen.

Om dit probleem te voorkomen adviseren wij u jaarlijks of zelfs halfjaarlijks uw machine opnieuw uit te vloeien (patchen).

Dit reduceert de hoeveelheid tijd die u nodig heeft om een nieuwe stansvorm uit te vloeien en maakt uitwisselbaarheid makkelijker. U bespaart op omsteltijd en uw vormen gaan langer mee. Ook al ligt uw huidige magazijn vol met gebruikte stansvormen, u gaat tijd besparen bij het omstellen.

Wij komen nog steeds machines tegen waar roest en vervuiling duidelijk zichtbaar zijn. Dit betekent dat de ‘gaten’ in uw machine veranderen, groter worden of verplaatsen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door uw machine goed te onderhouden en/of door gecorrodeerde onderdelen te vervangen. Laat de machine goed ‘luchten’ als u de productie aan het einde van de dag of week stopt. Opgesloten condens komt uw machine niet ten goede.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over het uitvloeien/patchen van uw machine? U kunt ons bellen op +31(0)76-5420411 of mail naar web@bnl.nl.